Toiletter

Toiletter
Vi sælger et stort udvalg af toiletter fra alle de kendte producenter. Det kan være en udfordring at finde netop det toilet, der passer til dig. For at gøre det nemmest for dig, har vi inddelt toiletterne i kategorier nedenfor. Uanset om du leder efter et s-lås toilet, et toilet med p-vandlås, et bidét toilet eller et væghængt toilet – så har VVSgiganten det, du skal bruge!

For at finde frem til, hvilket toilet, der passer hjem til dig, kan du filtrerer søgningen af toiletter ved at bruge boxene herover til at fortælle mere præcist, hvad du søger.

Skulle du alligevel have brug for råd og vejledning, står vi til rådighed med faguddannet personale – kontakt os i chatfunktionen nederst i højre hjørne.

Find det rette toilet til dit badeværelse
Er du i fuld gang med at renovere badeværelset, eller er du lige flyttet i nyt hus, hvor toilettet godt kunne trænge til en kærlig hånd, bliver du nødt til at sætte dig lidt ind i emnet først. Når du står og skal have nyt toilet, er der nemlig flere forskellige elementer, man skal have for øje, før man køber det. Om badeværelset har afløb i gulvet eller i væggen har eksempelvis betydning for hvilket slags toilet, du skal have, og hvordan det skal monteres. Læs med her og lær mere om hvilket toilet, du skal vælge.

Toiletter med S- eller P-lås
Toiletter kommer i flere forskellige varianter. Nogle monteres i væggen, nogle i gulvet, nogle kommer med forskellige skyllemuligheder, og ved andre er toiletsæderne forskellige. Men som sagt er noget af det første og mest oplagte, du skal tage stilling, hvor på badeværelset, afløbet befinder sig. Sidder afløbet i gulvet, skal du have et toilet med en S-lås, der betyder, at toilettets udløbsrør går ned i gulvet. Sidder afløbet derimod i væggen, skal du typisk have et toilet med en P-lås, der betyder, at toilettets udløbsrør går ind i væggen. En P-lås bliver dog også hyppigt kaldet for universallås, da den er fleksibel og både kan monteres således, at røret går ind i væggen, i gulvet eller til højre eller venstre for toilettet. Når det kommer til S-låse, skal man også, inden man køber toilettet, bestemme sig for hvilken slags S-lås, man vil have. Man kan nemlig både få en indbygget S-lås, en skjult S-lås eller en åben S-lås. Med en indbygget S-lås er wc-fodens yderside stort set helt glat, således at man ikke kan se afløbsrøret. Med en skjult S-lås er afløbsrøret tilnærmelsesvist synligt, da man kan se nogle konturer fra røret, og ved en åben S-lås er afløbsrøret synligt. Alle disse ting skal man overveje inden, man tager en beslutning om hvilket toilet, man vil købe.

Toiletter med cisterne
En anden ting man skal have for øje, når man vælger sit nye toilet, er, om hvilken slags cisterne, toilettet skal have. Først og fremmest skal man lige vide, hvad en cisterne egentlig er. Cisternen er den beholder, der opbevarer det vand, der skylles ned i kummen og videre ud i afløbet, når man trykker på skyl-knappen. Ofte sidder cisternen bag på selve toilettet og kan fungere som et slags ryglæn, hvis man sidder og læser avisen på kummen. Hvis man derimod vil have et toilet, der hænger på væggen, skal man have en indbygningscisterne, der er bygget ind i væggen, så den ikke kan ses. Hvis man vælger en indbygningscisterne, behøver man ikke være så nervøs for, at hængetoilettet ikke skulle passe til cisternen. Efterhånden medfølger der på næsten alle indbygningscisterner justerbare bolte, så hængetoilettet let kan monteres. Valget af toilet kommer altså i høj grad an på, om det skal hænges på væggen eller ej. Desuden findes der kondensfri cisterne, hvor vandet bliver opbevaret i en plastikbeholder inde i cisternen, således at der ikke skabes kondens.

Hvilket toiletsæde skal man vælge?
Et andet valg, man skal foretage sig, når man vælger sit nye wc, er, hvor godt man vil sidde på sit nye toilet. Der er nemlig enorm stor forskel på de toiletbræt, man kan få. Mange toiletter kommer uden et toiletbræt, så det er derfor noget, du selv skal tilvælge. Her er der også en række elementer, man skal have sig for øje. For det første skal man beslutte, om man vil have et toiletbræt med quick release eller ej. Quick release betyder, at toiletbrættet er monteret med et specielt beslag, der gør, at toiletbrættet med et enkelt tryk let kan afmonteres. Det er naturligvis en stor fordel under rengøringen, da renøringen bliver meget lettere. Hvis man vælger faste beslag, kan det til gengæld give en mere stabil montering. Derudover skal man vælge, om man vil have et toiletbræt med soft close. Soft close gør, at toiletbrættet stille og roligt lægger sig selv ned, når man skubber til det. Det gør, at man slipper for at komme til at hamre toiletbrættet ned i toilettet, og på den måde undgår man at skade toilettet.

Valg af ekstraudstyr
Til sidst er der også forskelligt ekstraudstyr til toilettet, der skal overvejes, når du vælger dit toilet. Først og fremmest skal man med en indbygningscisterne vælge en betjeningsplade, så man kan skylle ud. Desuden kan man i dag ved de fleste toiletter tilkøbe fresh-wc, der er en tablet, man monterer under cisternens låg. Hver gang man skyller ud, vil fresh-wc-tabletten dosere en lille mængde sæbemiddel, der både gør rengøringen lettere og får toilettet til at dufte. Ofte skal du også selv tilkøbe en tilslutningsslange, så du kan montere dit toilet til afløbet. Til sidst kan man også få toiletter med en overflade, der gør rengøringen nemmere. Den kaldes C+ og står for Ceramic Plus.